Levertijd

De levertijd van de AGM GT250 elektrische fatbike zit op 2/3 werkdagen als deze op voorraad is. De fiets wordt bij ons geleverd en hierna rijklaar gemaakt. Dit zodat u daarna veilig en zorgeloos de weg op kan.

 

Wat houdt rijklaar maken in? 

Het rijklaar maken van de fiets houdt in: fiets in elkaar zetten, banden op spanning brengen, accu volladen, bouten en moeren aandraaien op het juiste moment, trappers monteren, ketting smeren en geheel nalopen, bedieningscomputer configureren. 

Waarom een elektrische fatbike?

Er is minder druk met de ondergrond waardoor je comfortabeler over obstakels en verschillende ondergronden, zoals modder, zand en sneeuw kan fietsen. Dankzij de brede banden wordt het gewicht van de fatbike en de berijder ook beter en over een groter oppervlak verdeeld.

 

Heeft u een rijbewijs nodig voor een elektrische fatbike? 

U heeft geen rijbewijs nodig om op een E-fatbike te rijden. Deze fatbikes zijn voorzien van een elektrische aandrijving. Op topsnelheid rijdt u ongeveer 25 kilometer per uur. Ervaring met fietsen is dus wel een vereiste.

 

Moet ik een helm dragen op de e-bike?

U hoeft op onze e-bikes geen helm te dragen omdat ze voldoen aan de wettelijke eis voor een e-bike. Voor uw eigen veiligheid kunt u wel een helm op doen. 

Kan ik zonder elektrische ondersteuning toch fietsen op deze e-bike als op een normale fiets?

Ja, de manier van fietsen is precies hetzelfde, met het verschil dat de motor je helpt wanneer je de trapondersteuning inschakelt. Je hoeft dus vrijwel geen kracht te gebruiken. Ook zonder ondersteuning ervaar je geen tegenwerking van onze achterwielmotor. Je kunt met onze e-bikes overal fietsen waar andere fietsers komen, en daarnaast op nog veel meer plekken die andere fietsers het nakijken geven.

 

Wat gebeurt er als tijdens het rijden de accu leeg raakt?

Als u per ongeluk met een lege accu komt te zitten, schakel dan de ondersteuning uit en fiets eenvoudig verder op eigen kracht. Als de ondersteuning uitstaat of uw accu leeg is ervaar je verder geen tegenwerking van de motor van je e-bike.

 

Welke factoren beïnvloeden de actieradius?

De reikwijdte van een e-bike wordt beïnvloed door een aantal verschillende factoren. Hierdoor is het erg lastig om te bepalen hoeveel kilometer de accu van de e-bike mee zal gaan. Volgens de fabrieksspecificaties heeft de e-bike een actieradius van 80 kilometer in de ECO stand. De belangrijkste factoren zijn:

  • Routeprofiel (vlak terrein versus lange steile klim)
  • Weer (ideale temperatuur is rond de 20 ° C, geen wind)
  • Gewicht van berijder en belading (groter gewicht = groter verbruik)
  • Technische staat van de fiets (goed afgesteld en gesmeerde fiets heeft minder weerstand)
  • Bandenspanning (lage bandenspanning = hoger energieverbruik)
  • Rijstijl (hoe harder u zelf trapt, hoe minder het verbruik van de motor)
  • Geselecteerde stand van de trapondersteuning (hogere modus = hoger verbruik)
  • Accucapaciteit (hogere capaciteit = groter bereik)